Rugpijn - Bekkenklachten - Nekklachten - Spierklachten - Knieklachten - Klachten bij bewegen

Uniek en zeer effectief: De Dorn-therapie wordt bij praktijk Heel-zaam gecombineerd met voetreflexologie, spierbehandeling en de Breuss-massage.

 

Wat is Dorn-therapie?
De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Wanneer deze pilaren niet even lang zijn, staat het bekken uit balans, met als gevolg bekkenscheefstand. Bij velen met rugklachten is dit het geval. Zelden is dit een gevolg van een operatie of een aangeboren afwijking, maar komt het door de bewegingen tijdens uw leven waardoor er speling komt tussen uw heupbot en uw heupkom. Het lijkt dan alsof het ene been langer is dan het andere.
Vaak leidt deze bekkenscheefstand tot bijvoorbeeld rugkwalen, heupklachten, verzakkingen, nekklachten of kniepijn.
Dit kan ook bij kinderen al het geval zijn door een moeilijke of hardhandige geboorte, wat dan vaak resulteert in het dragen van spreidbroekjes.

Door middel van de Dorn-therapie kan dit beenlengteverschil op een pijnloze simpele manier geconstateerd en verholpen worden. U krijgt een oefening mee naar huis om het thuis zelf te kunnen bijhouden.

Het bekken en de wervels kijk ik vervolgens na op scheefstand, waarna niet al te grote verschuivingen in de loop van een paar behandelingen gecorrigeerd worden op een relatief pijnloze manier, waarbij u zelf meewerkt door met uw arm of been heen en weer te pendelen.
Deze pendelbeweging is nodig om de spieren die bij de verschoven wervel horen in beweging te brengen. Hierdoor wordt het spierstelsel "afgeleid" en is het niet bezig met het fixeren van de wervelkolom. De verschoven wervel laat zich zo makkelijker op zijn plaats schuiven.

Het liefst zet ik de eerste drie behandelingen één week, of zelfs korter, uit elkaar,
omdat uit ervaring gebleken is dat er op die manier de beste resultaten bereikt kunnen worden.
Eventueel verdere behandelingen volgen met grotere tussenpozen.
Ook chronische problemen zoals scoliose zijn vaak in langere tijd nog goed te behandelen, evenals hernia-achtige klachten, of ischias.
Spit is goed behandelbaar als circa 3 behandelingen elkaar snel kunnen opvolgen.

Contact

Voorbeeld van een Dorn-behandeling