Breuss-massage

Als onderdeel van de combinatiebehandeling wordt vaak de breussmassage gegeven. De Breuss-massage is een geheel pijnloze, zeer zachte, verwarmende ruggewervelmassage die in eerste instantie, behalve dat het zeer ontspannend is om te ontvangen, niet veel lijkt te doen.

Niets is minder waar.

De Breuss-massage helpt tussenwervelschijven te regenereren door ruimte te creëren tussen de wervels en helpt bij vele lichamelijke klachten. Omdat vanuit de wervel vele zenuwen ontspringen en aan de wervel veel banden bevestigd zijn die weer corresponderen met uw organen, kan de breuss-massage bijzonder effectief zijn.

Een paar voorbeelden:

Bij ischias en spit kan het veel verlichting geven.

Bij mensen die onder spanning staan, brengt het rust in hun hoofd en lichaam.

Bij onrustige, onzekere kinderen brengt de massage vaak bijzondere resultaten teweeg. Ik sta er soms versteld van hoe lang een onrustig kind, rustig blijft liggen en het onder mijn handen voel ontspannen.

De Breuss-massage geeft mij tevens de mogelijkheid om te strak gespannen spieren te ontspannen voordat ik de Dorn-therapie toepas, mocht dat nodig zijn.
Meestal echter, pas ik de Breuss-massage toe, na de Dorn-methode in dezelfde behandeling. Uw lichaam kan zo in de rust, de eventueel toegebrachte correcties, optimaal verwerken.

Zie voor meer informatie over de behandeling de pagina Behandeling

Contact