1- Gecombineerde behandeling, 2- Voetreflexbehandeling, 3- Alleen Dorn

Een volledig consult voor de gecombineerde behandeling dorn-therapie of de voetreflexologie duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Wij lopen bij een eerste consult uw klachten, eventuele medicatie en behandelings-historie door en aan de hand daarvan ga ik u onderzoeken en behandelen.

1- Gecombineerde behandeling Dorn-therapie:
Dorn/Breuss/voetreflexologie/triggerpointtherapie

De behandeling omvat meestal de ruggewervelcorrectietechniek Dorn in combinatie met de ontspannende Breuss massage of een goed gesprek om te kijken wat er eventueel nog meer speelt.
Het kan zijn dat ik tevens besluit bepaalde knooppunten in bijvoorbeeld uw rug, schouders of nek apart te behandelen en dat ik u een lichte voetzonereflexbehandeling geef, die hoofdzakelijk gericht zal zijn op spierontspanning en de ruggewervelgerelateerde klachten. Dit kan een extra stukje ontspanning in uw wervelkolom brengen en geeft mij een indicatie van waar de problemen in uw rug zitten

Aangezien de behandeling gericht is op het totale lichaam en de ene persoon gevoeliger is dan de andere, kan het voorkomen dat ik een weloverwogen beslissing maak een behandeling korter te maken dan gepland.
Non-verbale communicatie is een belangrijke indicator voor mij om te besluiten welke therapie-vorm ik ga toepassen en of de behandeling geintensiveerd kan worden of juist niet. Met name tijdens ontspanning/slaap en pijn geeft uw gezicht aan waar de grens ligt en waar de pijn zit, aangezien dat correspondeert met drukpunten. U moet voor een goede uitkomst van de behandeling vrij kunnen ademen. Het is belangrijk dat ik uw gezicht kan zien en aanraken. Ook is het van belang voor onze onderlinge vertrouwensrelatie en uw gevoel van veiligheid dat u mijn gezichtsuitdrukkingen kunt zien. Mocht u liever toch gebruik maken van mondkapjes of spatschermen kunt u dit natuurlijk ten aller tijde aangeven.

Ik wil u verzoeken zorg te dragen voor een goede persoonlijke hygiëne als u komt voor een behandeling.
Makkelijk zittende (sport) kleding maakt de behandeling voor u en mij aangenamer, aangezien ik vanaf de hoogte van uw stuitje werk en u tijdens de behandeling pendelbewegingen maakt.
U zult tijdens de behandeling een ontbloot bovenlijf hebben, broek of rok kan aanblijven.
Vrouwen mogen hun BH aanhouden, dit hoeft echter niet. Tijdens de Breuss-massage, waarbij u op uw buik ligt, zal ik de sluiting tijdelijk los doen.

Tarief/vergoedingen

Contact

 

2- Voetzonereflexologie-behandeling

U wordt behandeld volgens de methode van de Bond van Europese Reflexologen, de BER.
Comfortabel zittend of liggend op een behandelbed met ontblote voeten, zult u een totale voetzonereflexbehandeling van ongeveer een uur ontvangen. Het héle lichaam, inclusief het totale spijsverteringssysteem, alle organen, spier-en gewrichtstelsel en psyche, zal behandeld worden. Ook vervolgafspraken zullen ongeveer een uur duren.

Non-verbale communicatie is een belangrijke indicator voor mij om te besluiten of ik de behandeling kan intensiveren of juist niet. Het is daarom belangrijk dat ik uw gezicht tijdens de behandeling kan zien. Met name tijdens ontspanning/slaap en pijn geeft uw gezicht aan waar de grens ligt en waar de pijn zit, aangezien dat correspondeert met de drukpunten. U moet voor een goede uitkomst van de behandeling vrij kunnen ademen. Het is daarom belangrijk dat ik uw gezicht kan zien. Ook is het van belang voor onze onderlinge vertrouwensrelatie en uw gevoel van veiligheid dat u mijn gezichtsuitdrukkingen kunt zien. Mocht u liever toch gebruik maken van mondkapjes of spatschermen kunt u dit natuurlijk ten aller tijde aangeven.

Schone voeten zijn een vereiste. Graag kort van tevoren wassen.

Tarief/vergoedingen

Contact